19 mei 2021  MICD is samen met afdeling Transport & Planning van de faculteit Civiele Techiek en Geowetenschappen het project Smart Mobility Hub gestart. Onze onderzoekers willen met behulp van VR, virtual reality, tot de ideale mobiliteitshub komen.

Een mobiliteitshub is een overstappunt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen, zoals bussen, deelauto’s, deelfietsen enzovoort. De bedoeling is dat zo’n hub het overstappen eenvoudig, vlot en aantrekkelijk maakt. Met het nieuwe project onderzoeken MICD en TU Delft hoe je de hub daarvoor in moet richten.

Enquêtes en VR

Het onderzoek bestaat deels uit enquêtes, om de behoefte van reizigers helder te krijgen. Daarnaast wordt met VR getest hoe reizigers een virtuele omgeving ervaren. Wat vinden zij een logische looproute? Welke faciliteit verwachten zij op welke plek? Welke aanvullende diensten, zoals een pakketmuur, toiletten of een kiosk, zijn een waardevolle toevoeging? Voor dit project wordt een gedeelte van de Delftse binnenstad in een digitale omgeving nagebootst. Het onderzoek wordt dusdanig opgezet, dat de resultaten bruikbaar zijn voor een grote groep gemeenten. Het project loopt tot in ieder geval mei 2023.

Lees meer: Smart Mobility Hub