Het MICD heeft dit jaar 3 bijdrages geleverd aan het Transportation Research Board (TRB) congres in Washington. Dit jaarlijkse congres brengt internationale experts, onderzoekers en beleidsmakers samen om diverse uitdagingen en problemen binnen de transportsector te bespreken en kennis met elkaar te delen. Met de bijdrages vanuit het MICD wordt deze kennis met een wereldwijd publiek gedeeld.

Crowd Safety Manager
Een van de bijdrages vanuit het MICD was de Crowd Safety Manager. Dit artikel introduceert een innovatieve aanpak voor beter crowd management bij grote evenementen. Het maakt gebruik van gegevensverzameling, integratie en visualisatie met een 3D Digital Twin en kunstmatige intelligentie voor risico-identificatie.

Multi drone
De tweede bijdrage introduceert een slimme manier om drones te besturen met behulp van differentiële speltheorie. Hierbij wordt het gedrag van een drone verbeterd door rekening te houden met het verwachte gedrag van andere drones.

Geautomatiseerde voertuigen
De laatste bijdrage onderzoekt de acceptatie van geautomatiseerde voertuigen en richt zich niet alleen op bestuurders, maar ook op passagiers. Om ervoor te zorgen dat geautomatiseerde voertuigen breed worden geaccepteerd, is het cruciaal dat zowel bestuurders als passagiers ze accepteren.

Over het Transport Research Board
Het TRB is onderdeel van de National Academies of Sciences, Engineering en Medicine comité in Amerika. Een groep van geselecteerde leden stelt periodiek een lijst samen van kritieke kwesties binnen de transportsector. Deze lijst benadrukt hoe transport steeds meer verbonden is geraakt met bredere kwesties in de maatschappij en in de economie, en de rol die transport speelt in energie- en milieukwesties. Het congresprogramma omvat alle vormen van transport, met sessies en workshops over onderwerpen die van belang zijn voor beleidsmakers, bestuurders, gebruikers, onderzoekers en vertegenwoordigers van de overheid, industrie en academische instellingen.

Meer informatie over het Transport Research Board en haar missie lees je hier.

Volledig onderzoek lezen