Transport Thursday

Een baanbrekend initiatief dat onderzoekers van de TU Delft verenigt met toonaangevende professionals in de transport- en mobiliteitssector.

Transport Thursday nodigt u uit voor een middag gewijd aan het verkennen van de ingewikkelde wereld van multi-modale verkeers- en transportgegevens. Dit evenement is de eerste in een reeks die is ontworpen om onderzoekers van de TU Delft te verbinden met toonaangevende professionals in de transport- en mobiliteitssector, met als doel samenwerking te bevorderen, innovatieve inzichten te delen en duurzame partnerschappen op te bouwen om de complexiteit van ons vakgebied aan te pakken.

Onderwerpen:

Data en Verkeersmanagement – Ontwikkelingen bij Wegbeheerders

Spreker: Olaf Vroom, NDW

Duik in de evolutie van data science ambities bij het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) en het Nationaal Mobiliteit Data Access Point. Olaf Vroom zal inzichten delen in kortetermijnprojecten gericht op implementatie, waaronder interactief verkeersmanagement (TM2.0) en regionaal netwerkmanagement. De lezing gaat ook over langetermijndoelen gericht op onderzoek, geavanceerde AI-algoritmen, integratie van multimodale oplossingen en de ontwikkeling van nationale en Europese data-ecosystemen.

Een decennium van onderzoek in verkeersdata ecosystemen: Uitdagingen en innovaties

Spreker: Hans van Lint, DiTTLAB

Hans van Lint zal een boeiend overzicht geven van tien jaar onderzoek binnen DiTTLAB, waarin hij een ontwikkeld data-ecosysteem laat zien in nauwe samenwerking met NDW. Dit ecosysteem richt zich op een breed scala aan onderzoeksvragen en wordt actief gebruikt om de voorspelbaarheid van verkeer en de beperkingen van de huidige technologieën en methodologieën in het voorspellen van verkeersomstandigheden te onderzoeken.

Paneldiscussie: Het overbruggen van wetenschap en praktijk in transportgegevens

Gespreksleider: Sascha Hoogendoorn-Lanser, Innovatie & Impact Centrum, Technische Universiteit Delft

Panelleden: Hans van Lint, Olaf Vroom en het publiek

In deze boeiende paneldiscussie, geleid door Sascha Hoogendoorn-Lanser, gaan onze sprekers en het publiek met elkaar in gesprek over de synergie tussen wetenschappelijk onderzoek en praktische toepassing in transportdata.

Registratie-informatie:

Deelname is gratis; wel is vooraf aanmelden noodzakelijk. Verzeker u van een plaats door een e-mail te sturen met als onderwerp “Registratie Transport Donderdag 25 april 2024” naar Secr-TP-CITG@tudelft.nl.

Informatie over de locatie:

Lijm & Cultuur
adres: Rotterdamseweg 272 2628 AT Delft