Nieuw: samenwerking met RDW

Nieuwe samenwerking! Vandaag maakten we met trots bekend dat we een langdurige samenwerking starten met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Samen gaan we verschillende onderzoeksthema’s definiëren, variërend van datagedreven voorspellingen tot praktijktests in ons veldlab. Bij het ontwerpen van toekomstige mobiliteitssystemen is het essentieel om kennis over menselijk gedrag, duurzaamheid, wetgeving en praktische oplossingen te integreren. Binnen deze nieuwe samenwerking gaan de TU Delft en MICD de RDW adviseren en een aantal RDW-medewerkers opleiden. Op zijn beurt is RDW voor ons een waardevolle partner op verschillende vlakken, variërend van uitgebreide praktische kennis tot het brede Europese partnernetwerk. In deze samenwerking komen onderzoek, wetenschap en praktijk samen; de meerwaarde zit in de wederzijdse uitwisseling van kennis op specifieke gebieden.

Het ontwerpen van toekomstige mobiliteitssystemen is zeer complex. Met simulatiestudies kunnen we de effecten van verschillende verkeersmaatregelen in detail bekijken. Als bijvoorbeeld autonome voertuigen op snelwegen dichter op elkaar rijden, wat zijn dan de gevolgen voor de verkeersveiligheid? En hoe kunnen we het gedrag van reizigers beïnvloeden voor een optimaal gebruik van de verschillende vervoermiddelen? De introductie van innovatieve mobiliteitsoplossingen kan sneller verlopen dankzij nauwkeurige voorspellingen en het testen van meerdere scenario’s in realistische omstandigheden. Door onze krachten te bundelen, breiden we ons uitgebreide mobiliteitsecosysteem uit; zowel in Nederland als binnen Europa.